Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три българки на полуфиналите на Купа "Странджа"

| обновено на 23.01.20 в 16:37
Габриела Димитрова (в червено) победи украинка.
Снимка: БФБокс

Деница Елисеева, Габриела Димитрова и Мелиз Йонузова се класираха за полуфиналите на международния турнир по бокс за Купа "Странджа" в София.

При 51-килограмовите Димитрова, която е бронзова медалистка от Европейските игри в Минск, се наложи с 3-2 над Тетяна Коб от Украйна. В спор за място на финала утре българката ще се изправи срещу американката Вирджиния Фукс, бронзова медалистка от световното първенство в Ню Делхи 2018.

Европейската шампионка от София 2016 Елисеева пък победи далеч по-лесно с 5-0 Амелия Муур (САЩ) в категория до 60 килограма. За място на финала тя ще боксира срещу световната шампионка от Ню Делхи 2018 Кели Харингтън (Ирландия).

Националката Мелис Йонузова също спечели. В категория до 69 килограма двукратната европейска шампионка победи норвежката Маделейн Ангелсен, като съдиите дадоха 5:0 гласа за българката.

На полуфиналите утре Йонузова излиза срещу ирландката Кристина Дезмънд, която се класира без игра, след като американската й съперничка Ошей Джоунс не се качи на ринга поради заболяване.

71-ото издание на Купа "Странджа" се провежда в зала "София". На полуфиналите утре и на финалите в събота входът за зрители е 10 лева, като събраните средства ще бъдат използвани като награден фонд за победителите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна