Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът „Кораба(ът) Слънчоглед 3“ с премиера в кино „Люмиер“ тази вечер

Васил Горанов (в ролята на детето) и Цветан Цветанов в подготовка на предаване за програма „Христо Ботев“.
Снимка: Момчил Михайлов

Помните ли „Кораба Слънчоглед“? Ако сте гледали разтърсващата история на Иван Гог и неговите ГМО-лъвове-слънчогледи и картини-соларни панели или пък знаете (от киното или от собствен опит), че ако човек не може да спаси всички животни по света, то може поне да се опита да спаси всички плюшени животни… Ако помните посрещането на извънземните с хляб и сол в Щръклево през 90-те и сте чували за Фестивала на психиатричните оркестри… 

Ако ви интересува как продължава житието и битието на Доктор Космос… то довечера ще ви е много, ама много интересно… Премиерата на „Кораба(ът) Слънчоглед 3“ за София тази вечер е в кино „Люмиер“ от 19 ч. След прожекцията ще има и концерт на психеделик-рок квартета TFSL на Калоян Иванов, чиято музика звучи и в двата филма.

А иначе, наистина иде реч за необикновен филм и за необикновен режисьор. Васил Горанов и неговото алтер его Пепе Джордж този път ни изпращат на галактически телевизионен круиз с помощта на съвсем истинско дистанционно управление… А „Кораба(ът) Слънчоглед 3“ е всъщност втора, а не трета част от знаменитата трилогия на режисьора. Чуйте разговора ни с него (също в три части) за „Време и половина“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени