Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Huawei P20 Lite – превъзходен външен вид на достъпна цена

Снимка: emag.bg

Huawei P20 Lite е телефон, който ти предлага стилен дизайн и някои от спецификациите на по-високия клас телефони - Huawei P20, но на по-ниска цена. Заслужава ли си да си купиш Huawei P20 Lite?

Huawei P20 Lite е най-евтиният представител на гамата Р20, към които спада и P20 Pro. Съотношението екран-корпус на този телефон е впечатляващо – 80%. В допълнение, телефонът пристига при теб с възможност за лицево разпознаване и се оценява високо заради изчистения си дизайн.

Дизайн

P20 Lite е телефон с приятен външен вид. Няма много оригинален дизайн, но е елегантен, със заоблени ъгли и малък „бретон” в горната част на екрана (който съдържа предната камера, високоговорителя и датчика за светлина). Размерите му са 71,2 х 7,4 х 148,6 мм, т.е. телефонът е компактен, но все пак не е твърде малък.

Задната част е направена от стъкло и  там ще откриеш, също така, скенера за пръстов отпечатък и задната камера.

 Смартфонът е наличен в четири цвята: Midnight Black (черен), Klein Blue (син), Sakura Pink (розов) и Platinum Gold (златист).

Друга характеристика, която бързо ще забележиш, е че Huawei P20 Lite е доста лек, тъй като тежи едва 145 г – по-малко от повечето телефони.

Huawei P20 Lite има жак за слушалки, разположен в долната част на телефона. До него е разположен USB-C порта (за зареждане на телефона) и микрофона.

От Huawei не са посочили дали телефонът им е водоустойчив или прахоустойчив, поради което считаме че тази характеристика не му е присъща.

Дисплей

Huawei P20 Lite разполага с LCD IPS 5,84-инчов екран с резолюция 2280х1080 пиксела. С други думи, има хубави цветове и е достатъчно ефективен от гледна точка на пестенето на енергия. Освен това, има датчик за околната светлина и може да регулира екрана си автоматично.

Процесор, памет и съхранение

Huawei P20 Lite е оборудван с процесор Kirin 659, който не се различава особено много от Qualcomm Snapdragon 625, използван в повечето конкурентни телефони.

Телефонът има 64 GB място за съхранение и 4 GB RАМ памет, което е прилично за тази цена. Ако предлаганата памет се окаже недостатъчна, винаги остава възможността за използване на micro SD карта до 256 GB.

Телефонът е достатъчно мощен за по-голяма част от потребителите, дори и за геймъри.

Фотокамера

Huawei P20 Lite има задна двойна камера – сензорна 16 мегапиксела и още една 2 мегапиксела.

На дневна светлина получаваш хубави снимки с наистина искрящи цветове. На свечеряване обаче камерата ще се бори да улови детайли или цветове.

Предната камера има датчик и разполага с 16 мегапиксела, която прави учудващо добри селфита. Като цяло мобилните телефони от Huaweiса оборудвани със супер камери.

Предната камера се използва, също така, и за отключване на телефона с функцията  „разпознаване“.

Присъда

Huawei P20 Lite е добър смартфон в средния клас. Изненадва приятно с това колко е лек и елегантен, има превъзходен външен вид, много подобен на по-скъпия си „брат” Р20.

Освен това, благодарение на функцията си за лицево разпознаване, ще можеш да отключиш телефона си само за миг, което е друг пример за high-end характеристика, която започва все по-често да се появява в средната гама.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!