Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на НКП на Левски: След срещата с Борисов ще взимаме решения

Степан Хиндлиян говори след срещата с Бойко Борисов.
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов и другите политици се съгласиха, че футболът у нас се управлява по погрешен модел. Това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян.

Той и представители на други организации се срещнаха с премиера Бойко Борисов, министъра спорта Красен Кралев и финансовия министър Владислав Горанов, като срещата в МС продължи повече от два часа.

"Срещата бе дълга, поговорихме си доста неща, някои от тях съществени, други не. Присъстващите на срещата държавни мъже според мен се съгласиха със становището, че моделът, по който се управлява футбола е погрешен и води до там, където се намира Левски. Беше предложено да си вземем акциите, каквото и да означава това. В общи линии така стоят нещата. Ние отговорихме, че ще си помислим. Това не е първо подобно предложението към нас, Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите. Обещания днес не е имало, пък и това не зависи от държавата, а от мажоритарния собственик. Под някаква форма Левски е стабилизиран в последната година. От друга страна на всички е ясно, че този модел не е устойчив и може да бъде разклатен във всеки един момент. НКП ще излезе със становище по въпроса. Сега след срещата с Борисов ще взимаме решения", каза Хиндлиян.

Той отново подчерта, че запалянковците на Левски като цяло не подкрепят идеята за протести, въпреки че на втората среща с Васил Божков имаше фенове, които призоваваха за крайни мерки. 

Левски е политически заложник и проектозаконът за хазарта е поредната схема, заяви категорично представителят на "Ултрас Левски" на срещата с премиера Бойко Борисов - Адриан Петров. Той уточни, че подкрепя сегашното ръководство на "сините" и според него начинът то да продължи работа е 20 хиляди да подкрепят Левски на "Герена" във всеки мач.

"Силно се надявах тази среща днес да ме убеди в някои неща, но не успя. Левски е политически заложник от поне 6-7 години и го виждаме от няколко ръководства насам. Видяхме един триумвират с неясен произход, видяхме след това и Спас Русев. Това няма как да стане без помощта, съдействието и благоволението на управляващите", заяви Петров.

Председателят на Тръст „Синя България" Даниел Стрезов заяви, че привържениците нямат план и готовност да поемат клуба административно и още по-малко финансово. Той заяви това по повод предложението на премиера Бойко Борисов феновете на „Сините" да поемат контрол, ако искат нещата в клуба да се случат, както им се иска.

„Имаме единодушие, че през последните 10 г. Левски е политически заложник и моделът на управление е сбъркан. Това е процес и не може да стане от днес за утре. В момента изглежда, че клубът е тръгнал към своята финансова независимост. Имаме договорка, че ще получим документи и ще заявим пред общността така ли е, или не. Това, че ние в България не познаваме други работещи модели, не означава, че такива не съществуват. И не означава, че ние не трябва да се опитаме да ги намерим и приложим. Ако утре акциите бъдат депозирани, нямаме готовност да поемем чисто административно управлението на клуба, да не говорим финансово. Но от друга страна ние сме хората, които посрещаме и изпращаме поредната „бащица". Едни и същи действия ще водят до едни и същи резултати. Рискът е концентриран само в едно място", заяви Стрезов.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна