Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вотът на недоверие като парламентарен ритуал

Снимка: Ани Петрова

„Тази дискусия беше изключително важна, защото е свързана със здравето на 100-хиляден град, но тя даде аргумент на опонентите на БСП да смятат, че левицата искаи да предизвика политическа криза. Всичко това беше по-скоро един парламентарен ритуал“. Това каза в предаването „Хоризонт за вас“ журналистът Лили Маринкова, дългогодишен водещ на „Неделя 150“ по програма „Хоризонт“.

Според нея положението на премиера Бойко Борисов с вота на недоверие не е розово, а подкрепата, която БСП получи от ДПС, буди много въпроси и е едно предупреждение.

„В морален смисъл това правителство е в криза. Понякога ме втрещява арогантността на управляващите. Това самочувствие е поразяващо... Имаме на власт една цинична коалиция“.

Вот язовир не пълни

Журналистът Светла Петрова също се включи в предаването с коментар за вота на недоверие:

„Вот язовир не пълни. Вотовете на недоверие през годините се изродиха в канонада от взаимни обвинения между управляващи и опозиция. Днес, респектирани от кризата обаче, депутатите бяха по-обрани в поведението си“.

По думите на Петрова премиерът продължава да неглижира работата на парламента, отсъствайки за пореден път от дискусиите по вота:

„Вероятно така той иска да даде знак колко несъстоятелен за него е този вот“.

Интервюто с Лили Маринкова и със Светла Петрова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени