Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забранен е груповият лов на територията на ловно сдружение „Хан Телериг 2010“ в община Крушари

Снимка: БГНЕС

Заради нарушения на ловци е забранен груповия лов на територията на ловно сдружение „Хан Телериг 2010“ в община Крушари. Това стана ясно днес по време на редовното заседание на Областната епизоотичната комисия в Добрич. Забраната е издадена от директора на стопанството

Една положителна проба за Африканска чума по свинете от диво прасе на територията на село Батово е била констатирана през изминалата седмица.

До забраната се е стигнало, след като ловците не са спазили мерките за биозащита, липсвали са им материали за дезинфекция и са проявили грубо отношение към представителите на институциите – Горското стопанство и ОДБХ, упражняващи контрол по спазване на изискванията за неразпространение на болестта Африканска чума по свинете.

По време на заседанието се подчерта, че от септември месец тази година частните стопани ще могат да отглеждат до три прасета само за лична консумация в случай, че няма промяна в епизоотичната обстановка в страната. Зареждането трябва да се извършва от лицензирани животновъдни обекти, животните трябва да имат ушна марка и да са регистрирани в ОДБХ.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени