Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Фейгин с място във финала на европейското първенство в Австрия

Александра Фейгин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александра Фейгин се класира за финала на европейското първенство по фигурно пързаляне, което се провежда в Грац (Австрия). Възпитаничката на Андрей и Ина Лутай се нареди на 18-то място в кратката програма след като събра 53.87 точки и утре ще представи волното си съчетание по музика от постановката „Пасажери“.

„Изключително добро представяне на Александра, изигра всичко чисто. Но, тъй като явно бъркаме сметките на някои  нации, я махат. Занижават й умишлено нивото на стъпките с две нива, защото тя заслужава четвърто ниво. Дават й на последния пирует трето ниво. Сега всичко във фигурното пързаляне се решава от двама души, които са в техническия панел. Просто съм възмутена. За съжаление при жените нямахме съдия, защото се прави жребий през октомври и ние не попаднахме в тази категория. Имаме съдия изтеглен  на жребия за жените и за спортните двойки. Ние имаме само четирима представители, които имат право да съдийстват на състезания от този ранг т. нар. ИСУ – съдии. Едната съм аз, но през юли решение, че президентите на федерации нямат право да съдийстват, защото е конфликт на интереси, аз не заминах. Остават трима – двама от тях по здравословни причини не можаха да отидат, за това и при мъжете бяхме без съдия“, сподели за БНР президентът на Българската федерация по кънки Татяна Йорданова. 

Цялото интервю с Татяна Йорданова можете да чуете утре в предаването „Спорт и музика“ от 16.00 часа.

Миналата година Александра Фейгин завърши на 11-то място в първенството на Стария континент.


Голямата въпросителна при жените е коя от трите състезателки на машината за шампионки Етери Тутберидзе ще стане европейска шампионка. За сега след кратката програма първа с 84.92 точки е Альона Косторорная, следвана от сънародничките си Анна Щербакова с 77.95 точки и Александра Трусова с 74.95 точки.

По-късно тази вечер е волната програма при спортните двойки, където България няма представители. Лидери са французите Габриела Пападакис и Гийом Сисерон.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна