Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перничани с протестно шествие в София заради водната криза

Снимка: БГНЕС

Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани на 25 януари. Участниците ще се съберат на площад  "Княз Александър Първи" в 11.30 ч. и с хлопатари и звънци ще се отправят към пл. „Независимост”. Шествието е под надслов "Сурва от Перник", а организатор е Инициативен комитет "Спаси Перник".

Перничани продължават да отстояват исканията си, свързани с предприемането на неотложни мерки и трайно решаване на водната криза и търсенето на отговорност и правосъдие за всички виновни лица. Протестът е подкрепен и от Сдружение "Дишай Перник".

Според екоактивистите освен че реакциите на отговорните институции са закъснели, водната криза в Перник е показала, че държавата не разполага с план за действие при подобни ситуации.

Денят на протеста не е избран случайно. На 25 януари трябваше да започнат състезателните дефилета на отмененото заради водната криза и бедственото положение тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който е най-мащабното събитие в Перник и региона.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени