Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янков остана 19-ти в Пианкавало

Снимка: БТА
Австриецът Андреас Промегер спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в италианския зимен център Пианкавало. Световният шампион от Сиера Невада 2017 беше по-бърз на финала с 30 стотни от секундата пред световния първенец от Лахтал 2015 Роланд Фишналер (Италия).
Промегер записа втора победа за сезона и общо 19-а в кариерата си за Световната купа. Третото място заслужи германецът Щефан Баумайстер, който изпревари с 9 стотни от секундата руснака Дмитри Логинов в малкия финал. Българинът Радослав Янков не успя да преодолее квалификациите и завърши на 19-о място.
В генералното класиране  в паралелните дисциплини води Фишналер с 4910 точки, следван от Промегер с 2970 точки и Баумайстер с 2675 точки. Янков е 12-и с 1950 точки. В надпреварата при жените триумфира Жули Цог от Швейцария.
Цог изпревари с 12 стотни от секундата германката Зелина Йорг на финала и записа трети успех през сезона и четвърти в кариерата си. В спора за третото място Рамона Хофмайстер (Германия) надделя над рускинята Елизавета Салихова.
В генералното класиране за сезона в паралелните дисциплини води Хофмайстер с 5760 точки, следвана от Цог с 4000 точки и Йорг с 3380 точки.   
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна