Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валенсия надигра с 2:0 Барселона

Макси Гомес вкара втория гол за домакините
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Валенсия се наложи с 2:0 над Барселона и даде шанс на Реал (Мадрид) да излезе на върха, ако спечели утре като гост на Валядолид в 21-ия кръг. Белия балет има 43 точки, с колкото е и Барселона след днешното поражение.

Валенсия излезе напред в резултата три минути след началото на второто полувреме, когато техният бивш играч Жорди Алба си отбеляза автогол. Макси Гомес беше в основата на попадението, след като се възползва от центриране на Хосе Гая. Ударът на Гомес рикошира в крака на Алба и подлъга вратаря Марк-Андре тер Щеген. Но германският вратар показа класа и в 12-ата минута на мача, когато спаси дузпа, изпълнена от същия играч на Прилепите.

След като получи гола, Барселона опита да реагира чрез Лионел Меси и Антоан Гризман. Те не можеха да разчитат на голмайстора си Луис Суарес, който ще бъде извън терена в следващите четири месеца заради контузия на коляното.

Меси почти беше изравнил 15 минути преди края, но ударът му от фаул беше спасен от вратаря Хауме Доменеч. Но гостите бяха наказани за тоталното си тръгване в предни позиции чрез контраатака. Феран Торес получи топката на дясното крило и тръгна в атака, намери Гомес, който продължи топката в мрежата на германския страж на гостите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна