Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое завърши 1:1 срещу казахстанския Орадабаси

Берое
Снимка: beroe.bg

Берое завърши 1:1 в контрола срещу казастанския Ордабаси в Белек. Защитникът Стив Фуртадо който кара пробен период при заралии игра през второто полувреме в спаринга.

В 11-ата минута Иван Минчев стреля от 20 метра, но топката премина над напречната греда на казахстанската врата, две минути по късно се откри доба възможност пред Александър Цветков, който отправи удар от границата на наказателното поле но в обсега на вратаря и той улови топката.

В 17-ата минута Камбуров свали топката с глава към Цветков в пеналта и халфът отправи удар, но стражът на казахстанците успя да избие топката.

Четири минути след това се наложи на вратаря Душан Перниш да излиза далеч от вратарското поле да пресече подаване към Жоао Паоло, който се беше измъкнал от защитата на Берое.

Опасна атака на Берое в 24-ата минута едва не доведе до откриване на резултата в полза на старозагрския тим. Новото попълнение Фол отправи опасен удар, но при добавката Камбуров не успя да засече топката в мрежата.

Две минути преди почивката Орадабаси създаде първата опасност пред вратата на Берое. Жоао Паоло отправи удар от 25 метра, но Перниш се намеси и изби топката.

В ответната атака Берое удари греда. Крум Стоянов подаде към Фол чийто удар срещна лявата греда.

След почивката в игра за Берое се появи Стив Фуртадо, който замени Милен Желев. 25-годишният Фуртадо, който е юноша на Рен не е играл през есенния дял. През юли той подписва с втородивизионния испански Албасете, но разтрогна още през септември в 60-ата минута за Орадабаси беше отсъдена дузпа, а зад бялата точка застана Жоао Паол, който беше точен.

В 78-ата минута вратарят на Берое Ганев се намеси след удар на футболист от Орадабаси и предотврати сигурен втори гол във вратата си.

Натискът не Берое в самия край се увенча с успех в 86-ата минута. Алиун Фол изравни резултата след удар с глава, след като успя да изпревари вратаря.

Състав на Берое: Перниш (46-Ганев), Желев (46-Фуртадо), Ангелов, Мезаг (68-Генев), Тоуба, Стоянов (68-Н.Маринов), Макута, Цветков, Фол, Минчев (68-Меледже), Камбуров (46-Бригидо)

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени