Eмисия новини
от 21.00 часа

Превантивни мерки заради птичия грип в Плевенско

Снимка: Архив

В Плевенска област са въведени превантивни мерки заради повишения риск през този сезон от птичи грип. Под наблюдение са всички птицевъдни обекти за спазване на мерките за биосигурност.

Превантивните мерки срещу птичия грип са въведени от 24 януари със заповед на директора на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Иван Йорданов:

"Въвежда се повишена епидемиологична готовност на територията на страната, в това число и на територията на област Плевен. Мерките, които трябва да се въведат, са да не се отглеждат птици на открито, при установяване на случаи на болни птици или повишена смъртност, незабавно да се информира кмета или ветеринарния лекар. Това са превантивни мерки, засега при нас нямаме случаи на инфлуенца при птиците. Извършват се проверки за спазване на мерките за биосигурност."


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от