Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земетресение в Албания изкара хора по улиците

Снимка: архив

Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля снощи Албания, в резултат на което уплашени хора излязоха по улиците на столицата Тирана.

По първоначални данни няма пострадали и разрушения, предаде АП.

Министерството на отбраната на Албания съобщи, че според албанския Институт по геофизика трусът, регистриран в 21,15 часа местно време, е бил с епицентър на 34 километра северозападно от Тирана и на дълбочина от седем километра.

Европейско-Средиземноморският сеизмологичен център съобщи за трус с магнитуд 5. Последвали са по-леки вторични трусове.

На 26 ноември Албания бе ударена от силно земетресение с магнитуд 6,4. Тогава загинаха 51 души, а около 15 000 останаха без покрив.

Трус и в Карибско море

Няма опасност от цунами след силното земетресение в Карибско море с магнитуд 7,7 по Рихтер. Епицентърът на труса бил на 139 километра северозападно от град Монтего бей в Ямайка и на 140 км югозападно от Никеро, Куба. Огнището е било на дълбочина 10 км.

Не се съобщава за разрушения и пострадали в Куба, но трусът е бил усетен в Хавана и други градове. На Каймановите острови има напукани пътища и прекъсната канализация.

Трусът беше усетен и в американския град Маями, където уплашени хора са излезли по улиците, а някои сгради са били евакуирани.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени