Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна реконструкция на гаровия комплекс в Казичене

Снимка: архив

През следващите 10 месеца предстои цялостен ремонт на сградата и околното пространство. Ремонтът е част от мащабния проект: "Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене", който се реализира от Националната компания "Железопътна инфраструктура". По време на ремонта, гарата няма да спира да обслужва пътници.

Гарата в Казичене е построена през 60-те години на миналия век и оттогава не е ремонтирана основно. След цялостната реконстуркция ще бъде подобрена енергийната ефективност на сградата, ще бъде осигурен и достъп на лица с намалена подвижност. Това съобщи арх. Александър Туджаров - изпълняващ длъжността ръководител на звеното за "Подготовка, управление и изпълнение на проекти за гарови комплекси и терминали":

"Ще се направи и освежителен ремонт и на околното простраство, изграждане на рамки, премахване на козирката към първи перон. Ще има и каса с намалена височина за хора в неравностойно положение."

Заедно с реконструкцията на гаровия комплекс се подменят и влаковите релси по проект за модернизация на трасето Пловдив - София. Кметът на Казичене Григор Григоров обясни, че жителите на селото използват влака всекидневно, и допълни:

"Имаме дребни забележки по чистотата най-вече - тежките машини на обекта зацапаха Казичене."

Проектът е на стойност 1 милион и 400 000 лева без ДДС.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Закриват дом за сираци в Дупница

публикувано на 22.02.20 в 20:55