Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пукльовците" - нов подход за обучение в екипна работа

Един интересен проект привлече вниманието на Радио София наскоро. Той се нарича "Пукльовците". Създаден е от доктор по информатика и илюстраторка на детски книги. В същността си това са дигитални образователни игри, които помагат на децата да се научат да работят в екип. Те се играят в училище, на таблет, в отбори и са базирани на учебния материал по математика и български език от 1-и до 4-и клас.

Заедно с героите в играта децата решават различни екологични проблеми, свързани с теми като като замърсяването на въздуха, разделното събиране на отпадъци, толерантността. По този начин децата се учат да им „пука“ за другите и за света около тях. Затова и проектът се нарича "пукльовците", но и защото героите, в старанието си да решат въпросния казус, в даден момент се "пукат".

Зад тези игри стои много сериозна разработка със съдействието на специалисти по начална педагогика от Софийския университет.

Предстоят все повече състезания между училищата, в които Пукльовците помагат на децата да се учат да работят в екип, разказа един от създателите на проекта - Ставрос Ставру.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени