Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиана Методиева: Шегата в шоуто “Събота вечер с Дони” бе доста солена

Юлиана Методиева
Снимка: БГНЕС

Правозащитници, писатели и граждани изразиха несъгласие с хомофобските послания в телевизионното шоу “Събота вечер с Дони” с водещ актьора Добрин Векилов - Дони. След гражданската реакция той отговори, че е предложил на БНТ да спре предаването.

"Самото шоу предполага много и различни закачки, включително харесвам шоу програмите и мога да назова десетки имена в европейския и в американския медиен ландшафт, които действително проветряват въздуха, разбиват клишетата, дават една достатъчно иронична дистанция, никой да не си има за Бог. Но в това предаване сякаш самият Добрин Векилов беше решил, че това е най-смешното да се подиграеш с гей браковeте, еднополовите бракове", каза в предаването "Хоризонт до обед" Юлиана Методиева, главен редактор на онлайн изданието "Маргиналия".

Шегата в шоуто е доста солена, коментира тя.

"Тя даже не е шега, а е умишлено подстрекаване към това, което ние толкова много държим в собствената си общност да бъдем защитени, да бъдем уважавани като права във всички смисли на думата. Следователно този, който произвежда програма трябва да си дава сметка за чувствителността на всички, които той адресира", допълни Юлиана Методиева.

В профила си във Фейсбук Добрин Векилов написа: "Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя, е да поема отговорност като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения".

Интервюто можете да чуете в звуковия файл
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени