Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: Трябва да спре скритата реклама на хазарта

Мартин Димитров
Снимка: БГНЕС

„Защо се позволи да се стигне до това, че делът на хазарта да стане над 3 млрд. лева, един от най-големите като процент от БВП в Европейския съюз… Нашият обществен интерес е да ограничим хазарта и първото нещо, което трябва да се направи, е да се удари рекламата, особено скритата реклама… Лотарийните игри не изчерпват въпроса с хазарта“. Това каза пред БНР икономистът Мартин Димитров от „Демократична България“ и припомни:

„Още през 2016 година с Радан Кънев, с Вили Лилков поставихме въпроса за спирането на рекламата на хазарта. Тогава поискахме всички политически сили да ни подкрепят. И всички, които днес говорят – от ГЕРБ, от БСП, от патриотите, тогава се изпокриха и не бяха взети мерки. Четири години по-късно хазартният бизнес стана огромен в България“.

В предаването „12+3“ Димитров заяви, че битката трябва да бъде за ограничаване на хазартния бизнес:

„Трябва да се ограничат пунктовете за продажба на билети за такива игри. Трябва да има контрол какви хора посещават казината. Има ли такъв контрол? В образователната система трябва да има акцент за вредите от хазарта. Имаме нужда от план как де бъде ограничен хазартът в България, а не да се решават конкретни казуси“.

Според Мартин Димитров проверката трябва да обхване целия сектор на хазарта:

„Много неправилно е да се проверяват само конкретни лица".

Интервюто с Мартин Димитров можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна