Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алесия Кара води по номинации за наградите "Джуно"

Алесия Кара
Снимка: Уикипедия

Певицата Алесия Кара води по номинации за музикалните награди "Джуно" - канадския еквивалент на американските "Грами", предаде Ройтерс.

Двадесет и три годишната Кара получи шест номинации, сред които за албум и изпълнител на годината. Певицата освен това ще бъде водеща на наградната церемония. 

В интервю за Си Би Си Алесия Кара сподели, че макар да е печелила международни награди, родните "Джуно" винаги ще бъдат специални за нея.

"Нищо не може да се сравни с това да бъдеш подкрепен от родната си страна", заяви Кара, която през 2018 г. стана първата канадка, отличена с една от водещите награди "Грами" за най-добър нов изпълнител.

Сред претендентите за приза "Джуно" за изпълнител на годината освен Алесия Кара са също Шон Мендес и Брайън Адамс. Алесия Кара

Мендес е с номинация и за сингъл на годината за парчето "Senorita", записано в сътрудничество с кубинско-американската певица Камила Кабело.
Сред номинираните в категорията за албум на годината са също Брайън Адамс за "Shine a Light" и Майкъл Бубле за "Love".

Групата "Съм 41" е с номинация за рок албум на годината за "Order in Decline".
Алесия Кара и Шон Мендес ще си оспорват приза "Изборът на феновете" с Уикенд, Аврил Лавин и Джъстин Бийбър.

Наградите "Джуно", присъждани от Канадската академия за звукозаписно изкуство и наука, ще бъдат раздадени за 49-и път на 15 март на церемония в Саскатун, провинция Саскачеван.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна