Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха стартове на алпийците и тенисистите в Китай заради коронавируса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Състезанията по ски алпийски дисциплини в китайския курорт Йенцин, първите тестови карания за Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022, бяха отложени заради смъртоносния коронавирус, съобщиха организатори.

„За огромно наше съжаление, всички собственици са задължени да вземат трудното решение да отложат състезанията за Световната купа в Йенцин този сезон. Въпреки че рисковите нива в Йенцин са ниски, здравето и безопасността на атлетите и всички участници са наш основен приоритет“, сподели президентът на Международната ски федерация Джан Франко Каспер.

Спускането и супергигантския слалом при мъжете бяха насрочени за 15 и 16 февруари съответно в Йенцин, на 70 км северозападно от Пекин. Коронавирусът отне живота вече на 132 души и зарази около 6000.

Всички домакински мачове за китайските клубове в груповата фаза на Азиатската шампионска лига през февруари и март бяха преместени и ще бъдат гостувания заради коронавируса в страната, съобщиха официални лица.

Женският национален отбор по футбол на Китай е поставен под карантина в хотел в Бризбън заради опасения от коронавирус след пристигането си за олимпийски квалификации, съобщава АФП. Главният здравен директор на щата Куинсланд Жанет Йънг заяви, че никой от групата не е проявил никакви симптоми и това е предпазна мярка.

От ATP обявиха днес, че предстоящи чалънджъри са отменени, а причината е епидемията коронавируса, който се зароди наскоро. Става въпрос за четири поредни турнира, които трябваше да се играят в четирите седмици на месец март. От ATP обявиха също така, че ще наблюдават ситуацията в Китай и ще помислят дали тези турнири могат да се изместят за по-нататък в годината.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!