Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Парламентът удължава с месец работата на две временни комисии

Народно събрание
Снимка: Ани Петрова

Днес депутатите ще гласуват работата на две комисии в Народното събрание да бъде удължена с месец. Предложението влиза в дневния ред на народните представители.

Парламентът ще продължи с месец работата на временната анкетна комисия за проучване на всички факти, данни и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандала за подкупна схема за придобиване на българско гражданство от чужди граждани. До 23 февруари се очаква да продължи работата и временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсването на излъчването на Програма "Хоризонт" на БНР, както и на твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от медията.

Депутати ще обсъдят на първо четене и промени в Закона за съсловните организации и на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите. В мотивите към законопроекта се отбелязва, че в сегашната нормативна уредба няма правна възможност за налагане на дисциплинарни наказания за нарушаване на професионалните, етични или други правила относно медицинските дейности, извършвани от лекарските асистенти, фелдшерите и от специфичните дейности на другите медицински професионалисти.

Окончателно трябва да бъде одобрена ратификацията на Всеобхватното търговско споразумение между ЕС и Канада.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от