Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ поиска от КПКОНПИ да провери членовете на Комисията по хазарта

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Депутатите от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) внесоха искане до председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров да бъде извършена проверка на имуществото и на приходите на съставите и ръководствата на Държавната комисия по хазарта за последните 5 години.

Пред „Хоризонт“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов изрази убеждението си, че умишлено е липсвал контрол, който е трябвало на упражнява Комисията по хазарта.

„Ние сме убедени, че това не е било безкористно. Нито е било случайно, нито е било резултат на престъпно бездействие. Според нас това е абсолютно умишлено съдействие на престъпна схема“, каза той.

„Съвсем логично следствие е да поискаме проверка на имуществото на всеки един от членовете на тази комисия. Аз съм сигурен, че ще се установят имоти или авоари, които не отговарят на заплатите в тази комисия. Няма как толкова години да обслужват престъпна схема и да не са се облагодетелствали“, посочи Валери Симеонов.

Внесеното днес е и по повод започналата проверка от специализираните органи за установяване на нередности в дейността на Комисията по хазарта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени