Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Джаз”-ът в снимките на Стефан Марков

Стефан Марков се занимава с фотография повече от половин век. С фотожурналистика се занимава от 1995 година във вестник и списание „За жената”, а последните 12-13 години е фоторепортер в агенция „Булфото“, член на Асоциацията на професионалните фотографи.

Интересът му към джаз датира още от годините на Милчо-Левиевия „Джаз фокус 65“ и традиционните, но вече несъществуващи Софийски джаз прегледи. Оттогава са и първите любителски снимки на джаз музиканти, сред които са и фотосите от първите изяви на Камелия Тодорова, Христо Йоцов, Марио Станчев. „Акустична версия“, показани за първи път във фотоиложбата на „Булфото“ на фестивала „A to Jazz” през 2011 година в Докторската градина.




Стефан има три самостоятелни  изложби - „Архитектурни върхове”  в град Оряхово през 2014, посветена на архитект Станчо Белковски, „Джаз в Банско” през 2015 година и „Джаз” в галерия „Арте”– 2018 година . Има участия в общите изложби на „БГ Пресфото”, Клуба на фоторепортера, Асоциацията на професионалните фотографи, изложбите на агенция „Булфото” - „Джаз в галерията“ в Музейна галерия за модерно изкуство, на фестивала „A to Jazz” и изложба от пленер в Ивайловград.





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна