Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нове Холдинг“: От утре няма да можем да оперираме с активите на компанията

Васил Божков и ръководството на Левски на среща с привържениците на клуба
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пресцентърът на „Нове Холдинг“, в който е акционер Васил Божков, разпространи съобщение, в което се казва, че „налагането на запори на фирми, свързани с бизнесмена, както и запори на негово лично имущество без задължителното за това съдебно разпореждане може да се определи само по един начин – като абсолютен произвол“.

От пресцентъра коментират, че налагането на запори, включително и върху лично имущество, не може да стане без наличието на влязъл в сила данъчен ревизионен акт.

„Отново искаме да напомним, че г-н Божков е акционер във въпросните компании и на тази основа действията срещу него са абсолютно незаконосъобразни“, пише в съобщението.

„Всички действия на властимащите – хора и институции, са в разрез с действащите в страната ни закони. Те целят на практика да блокират дейността ни като поставят компаниите в невъзможност да извършват нормалната си дейност“.

„Така например, трябваше да бъдат платени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК “Левски” и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите“.

„Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба. Това е само един нагледен пример“.

„Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива“, посочват от пресцентъра на „Нове Холдинг“ и добавят, че компанията ще търси правата си в съда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна