Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Дончев: Емоцията играе особена роля при мебелите

Николай Дончев е един от изложителите на СИХРЕ от българска компания, която внася и продава мебели от германска марка, бивш радиоводещ и бивш търговски директор на "Интер експо център". Той гостува в нашата "Радиоприемница" в качеството му на един от изложителите на СИХРЕ от българска компания, която внася и продава мебели от германска марка, предлагаща уникални серии.

Дончев, който е работил в българската секция на Радио Свободна Европа в Мюнхен, сподели в ефира на Радио София, че има доста митове, свързани с германците, като тези, че работят прекалено много, нямат чувство за хумор или са прекалено дисциплинирани. Сподели също, че чувства Германия като своята втора родина, защото "родината е там, където са спомените на един човек, романтиката в живота му".

Събеседникът ни разказа и една много интересна история, свързана с компанията, при която, по време на пътуване в Китай, нейните собственици откриват китайски монах, който им прави изключително впечатление. След като правят снимки, по-късно те решават да създадат копия на този човек и днес той стои пред всеки един магазин на марката в различните държави.

Човек купува емоционално, а емоцията при мебелите играе особена роля, свързана с това не само как изглежда една красива мебел, но и дали е удобна и колко лесно се поддържа. Културата на обитаване се разпростира и извън мебелния свят. Светът се променя с дни и месеци, а хората стават все по-информирани и претенциозни, категоричен е Николай Дончев. Днес има голямо разнообразие от мебели на пазара, те буквално "ни заливат". Интересен въпрос, обаче, е кое е важното? Има дефицит на доверие, дефицит на надеждност. Добра търговия има тогава, което предлагащият вдъхва доверие на клиента, че е надежден партньор и клиентът ще остане доволен. 

А бъдещето в този бранш е в интериорните решения от специалисти и много практично обзавеждане на дома, а не само красиво, убеден е Дончев.

Повече за тънкостите на работата в сферата на производството на мебели, мебелната култура и средствата, които се отделят за придобиване на мебели - чуйте в интервюто на Лили Големинова с Николай Дончев.

Николай Дончев

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от