Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безопасността и защитата на потребителите при онлайн търговията

Анелия Торошанова и адвокат Елиза Николова (вдясно)
Снимка: Росица Михова

Европейска среща по въпросите на потребителите: зеленият и дигитален преход – предизвикателства и решения за нова потребителска политика – се проведе в Брюксел. Обсъжданите теми са свързани с безопасността и защитата на потребителите при онлайн търговията – какви са отговорностите на страните за безопасност на стоките в онлайн веригата на доставка? 

Българският топ адвокат Елиза Николова – председател на Асоциацията на медиаторите в България, зам.-председател на Националната асоциация на извънсъдебни спогодби, участва в срещата в Брюксел.

Справедливост в дигиталното пространство. Финансовите услуги в дигиталните години. Изкуственият интелект през погледа на потребителите – какво ще е отражението на автоматизирания процес за вземане на решения в ежедневието на потребителите; какви са предизвикателствата и предимствата за потребителите по отношение на сигурността и безопасността?

За всичко това можете да научите повече от адвокат Елиза Николова, консултант на предаването "Законът и Темида", в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени