Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безопасността и защитата на потребителите при онлайн търговията

Анелия Торошанова и адвокат Елиза Николова (вдясно)
Снимка: Росица Михова

Европейска среща по въпросите на потребителите: зеленият и дигитален преход – предизвикателства и решения за нова потребителска политика – се проведе в Брюксел. Обсъжданите теми са свързани с безопасността и защитата на потребителите при онлайн търговията – какви са отговорностите на страните за безопасност на стоките в онлайн веригата на доставка? 

Българският топ адвокат Елиза Николова – председател на Асоциацията на медиаторите в България, зам.-председател на Националната асоциация на извънсъдебни спогодби, участва в срещата в Брюксел.

Справедливост в дигиталното пространство. Финансовите услуги в дигиталните години. Изкуственият интелект през погледа на потребителите – какво ще е отражението на автоматизирания процес за вземане на решения в ежедневието на потребителите; какви са предизвикателствата и предимствата за потребителите по отношение на сигурността и безопасността?

За всичко това можете да научите повече от адвокат Елиза Николова, консултант на предаването "Законът и Темида", в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от