Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата отрече предмети от колекцията на Божков да са изнасяни в чували

Сийка Милева - говорителят на главния прокурор.
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата отрече информацията, че иззетите от дома на Васил Божков културни ценности са били изнасяни в черни чували.

„Всичко е било иззето по законоуставения ред и в присъствието на най-добрите експерти на територията на страната“, категоричен бе говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Това е една хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързани с него лица, тъй като вчера бях цензурирана, беше цензуриран говорителят на главния прокурор, беше цензурирана прокуратурата“, каза тя. И продължи:

„Повтарям, че прокуратурата знае срещу кого се е изправила, знае, че се е изправила срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще се опита да се защити и то чрез вас, медиите, повтарям, чрез вас медиите“.

По-рано днес председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов изрази възмущението си, че разследващите органи се опитали да конфискуват колекцията на свързаната с Васил Божков Фондация „Тракия“ в чували.

А Фондация „Тракия“ обяви в позиция, разпространена от пресцентъра на „Нове АД Холдинг“, че „всяка непрофесионална намеса ще доведе до огромни щети върху предмети с уникална научна и културна стойност“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна