Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Тимошенко е посланик на европейското в Киев

Александра Тимошенко

Олимпийската шампионка Александра Тимошенко ще бъде посланик на 36-ото европейско първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в Киев през май.

В момента една от най-големите звезди на художествената гимнастика от близкото минало живее във Виена е ще се завърне в родината си заради първенството, като най-важната й мисия ще е да популяризира спорта.

„За много хора животът е сива рутина и подобни спортове я озаряват. Така че се надявам наистина много зрители да дойдат да видят тази красота между  21 и 24 май в Двореца на спорта в Киев“, сподели бившата възпитаничка на Албина и Ирина Дерюгини.


В момента Александра Тимошенко е член на Австрийската федерация по гимнастика и помага за набирането на средства за приличането на повече децата, което ще спомогне за развитието на художествена гимнастика в тази страна.


Александра Тимошенко е най-титулуваната украинска гимнастичка. Тя притежава бронзов медал от олимпийските игри в Сеул 1988 година и е олимпийска шампионка от Игрите в Барселона. Веднага Олимпиадата през 1992 година Тимошенко слага край на спортната си кариера и скоро замина за чужбина.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна