Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър победи без напрежение Левски и излезе начело

Волейболистите на Хебър
Снимка: Спортал

Хебър (Пазарджик) спечели с 3:0 гейма (25:20, 25:22, 25:20) срещу Левски в първа среща от 14-ия кръг на мъжкото ни волейболно първенство. С този успех поне временно хебърци излязоха начело в класирането, като утре шампионът Нефтохимик (Бургас) посреща Пирин (Разлог). 

Левски инкасира четвърта поредна загуба от началото на 2020-а година и заема 6-о място с 22 точки.

Втората част беше най-равностойна в целия мач, като след 20-ата точка гостите сбъркаха при атаки и така дадоха предимство на Хебър. Разнообразни при началния удар от страна на Хебър, по-голяма ротация в състава и самочувствие на по-класния отбор наклониха везните в тяхна полза. 

Единствен на ниво за Левски беше Трифон Лапков, който вкара 80 процента от атаките си, но той не беше достатъчен дори и за гейм.

"Мачът не беше от най-добрите за нас. Не успяхме да спрем основния нападател на противника. Успяхме добре на посрещане и да реагираме бързо за да използваме бързината на Агонцев, а също така и самочувствието на тима. Нормално е да разчитаме на начален удар, все пак сме домакини. Хората ни рискувата и в крайна сметка това ни донесе успех. Днес всички, които не получават място, се включиха добре", заяви старши треньорът на Хебър (Пз) Атанас Петров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!