Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин и Ердоган потвърдиха общите интереси на Русия и Турция

Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Сирия са обсъдили в разговор по телефона руският и турският президент Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от администрацията на турския държавен глава. По-рано турският лидер е заявил, че няма никаква необходимост Турция и Русия да влизат в конфликт.

Според разпространеното от турското президенство прессъобщение турският държавен глава е подчертал, че нападението срещу турските части в Сирия нанася удар срещу съвместните усилия на Анкара и Москва за установяване на мир в близкоизточната страна. Той е отбелязал още, че Турция и в бъдеще ще използва правото си на законна самоотбрана в случай на други подобни атаки в Сирия. 

По-рано Реджеп Ердоган изтъкна пред журналисти стратегическите проекти между Русия и Турция, сред които АЕЦ "Аккую" и газопроводът "Турски поток". Турският държавен глава направи коментара си пред водещи журналисти на борда на президентския самолет на връщане от визитата си в Украйна. По думите му Анкара няма намерение да направи крачка назад по отношение на сделката за ракетните комплекси С-400.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени