Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариус Донкин празнува 70-годишния си юбилей на сцената на Народния театър

Актьорът и директор на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин ще отпразнува 70-годишния си юбилей с моноспектакъла “Господин Ибрахим и цветята на Корана”. Представлението ще бъде на 13 февруари от 19.00 часа на голямата сцена на първата ни трупа.

Специално за него у нас пристига авторът на пиесата Ерик-Еманюел Шмит, който ще има и отделна среща с българската публика на 14 февруари между 9.30 и 12.30 часа във фоайето на Първи балкон на Народния театър.

“Емоциите са големи и труднопреодолими. Самият Шмит ще участва в представлението. Той и в момента играе това представление из цяла Франция. Той е гледал това мое представление преди повече от 10 години”, казва Мариус Донкин.

“Аз исках да направя този моноспектакъл, за да си поговоря с българската публика и взаимно да разберем, защо живеем лошо. Реших, че за да бъдат хората добре, те трябва да говорят на езика на любовта, независимо че думите са различни, за да построят Вавилонската кула и да достигнат до създателя ни”, допълва Донкин.

Според актьора и директор на Народния театър това не е спектакъл, защото липсва тривиалното усещане от страна на зрителите за представление. ”За мен това представление се превърна в една своеобразна откровенна изповед, съпричастие, разговор, убеждение с хората, по повод на една тема, която за съжаление става все по-актуална”.

Чуйте целия разговор с Мариус Донкин в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна