Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Андрей Хадживасилев подготвя филм за Никола Тесла

Обявен е кастинг за детски роли

Снимка: Фейсбук

Режисьорът Андрей Хадживасилев обяви кастинг за новия си филмов проект "Случаят Тесла". Той е автор на първия български 3D документален филм "Стъпки в огъня". Режисьор е и на "Случаят Кюри".

"Аз съм се посветил в последните години на децата и на детското кино, тъй като има глад и липса на такива филми. Трябва да правим все повече детски филмови произведения, за да може да възпитаваме децата с любов към седмото изкуство и то българското седмо изкуство, за да не са така пристрастни само към чуждоезичните продукции", каза в предаването "Хоризонт до обед" Андрей Хадживасилев.

Според режисьора освен да бъдат развлекателни, детските филми трябва да имат образователен и възпитателен мотив. Той планира да направи детска трилогия.

"На мен като режисьор не бих казал, че ми е сложно да работя с деца, напротив - даже ми е по-лесно и по-забавно да снимам с малки актьори, отколкото с възрастни. Но детската публика е специфична, тъй като тя е сегментирана на различни таргет групи, много бързо си променят интересите", отбеляза Хадживасилев.

Подробна информация за кастинга може да се открие във Фейсбук страницата на филмовата продукция

"Търсим дечица между 10 и 12-годишна видима възраст. Може да са на 13, но да са по-малки, нисички примерно. Търсим момиченца, момченца и еднояйчни близнаци, 10-11 годишна възраст, които имат ключова, забавна роля във филма. Те може би ще са ни най-трудният избор", обясни режисьорът.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна