Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Захариева: Решението на САЩ за Андон Миталов е в интерес на България

Външният министър Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС

Забраната на Държавния департамент за влизане в САЩ на съдия Андон Миталов е в интерес на България и сега на ход са българските власти. Това заяви външният министър Екатерина Захариева по повод наложената от Вашингтон мярка като част от подкрепата за борба с корупцията у нас.

„Нашата оценка като външно министерство е, че това в никакъв случай не е срещу интереса на България, а напротив. Знаете, че в началото на януари имаше първият стратегически диалог. Той беше договорен при посещението на премиера Борисов ноември месец във Вашингтон. След като са обявили това име означава, че американските власти са имали достатъчно данни за извършване на тези действия, разбира се, сега са на ход и българските власти“, каза Захариева.

Вчера в изявление на американския държавен секретар Майк Помпейо беше обявено, че Андон Миталов има забрана да влиза на територията на Съединените щати.

Миталов е съдията, който в края на октомври миналата година  разреши на разследвания за шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия, за да получи награда от президента Владимир Путин.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени