Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сеул осъди Audi Volkswagen Korea заради фалшиви тестове на вредните емисии

В четвъртък Централният областен съд в Сеул наложи присъда на Audi Volkswagen Korea (AVK), като санкционира автомобилната компания с 26 милиарда вона (около 22 млн. долара) за неизправни тестове за вредните газови емисии и подвеждаща маркетингова кампания.

В резултат на решението на съда бившият изпълнителен директор на компанията AVK Парк Донг-Хун беше осъден да две години затвор, докато друг изпълнителен директор на AVK, който беше отговорен за получаването на емисионно-обвързаните одобрения от правителството на Сеул, беше осъден на една година затвор. В обосновка на присъдата съдът в Сеул посочи, че "тежкото наказание е неизбежно за бившите служители на AVK, тъй като те последователно отричаха обвиненията по време на съдебните заседания".

Това е най-новото наказание, наложено от южнокорейския съд, след като компанията AVK беше осъдена още през януари 2017 година, тъй като внасяните от нея автомобили в страната нарушаваха Закона за опазване на чистия въздух, неизпълнявайки местните стандарти за нарушаване на емисиите и нивото на шума.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени