Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уолстрийт отстъпва слабо от рекордни върхове въпреки силните данни за заетостта в САЩ

Пазарите на акции на Уолстрийт стартираха петъчната търговия с известни понижения въпреки по-силните от очакваното данни за състоянието на пазара на труда в САЩ през януари, тъй като в същото време имаше низходяща ревизия на данните за разкритие нови работни места през миналата година.

Инвеститорите продължават да следят и новините около коронавируса на фона на проучване на Американската търговска камара в Шанхай, което показа, че голяма част от американските компании, опериращи в Китай, прогнозират спад на техните приходи в резултат на  вирусната епидемия във втората по сила световна икономика.

Индексът на сините чипове DJIA се понижава с близо 200 пункта (спад с 0,61%), широкият индекс S&P500 се понижава с 0,315, а технологичният Nasdaq Composite - с 0,28%, като и трите водещи индекси отстъпват слабо от техните поредни рекордни нива на  затваряне в четвъртък.

Въпреки днешното понижение се очаква Уолстрийт да отбележи солиден растеж през отминаващата седмица, като на този етап DJIA нараства с 3,3%, S&P500 - с 3,2% и на Nasdaq Composite - с цели 4,9 на сто.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени