Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Вълчев отличен със сертификат за "най-загрижен министър"

Красимир Вълчев
Снимка: Красимир Вълчев / Снимка: БГНЕС

Училището в девинското село Грохотно издаде на просветния министър Красимир Вълчев сертификат за "най-загрижения министър".

Признанието от Основно училище "Гео Милев" е заради отношението на Вълчев към селските училища и специално към това в село Грохотно.

След посещението на просветния министър миналата година в училището започва тотална промяна на дигиталната образователна среда, която се планира да приключи до месец.

С 31 хиляди лева, отпуснати от Министерството на образованието и науката се прави нов компютърен кабинет с пълно обзавеждане.

Планирана е и пълна дигитализация на всяка класна стая с нови интерактивни дъски и лаптопи към тях, други устройства и приложения, каза директорката на училището Фани Василева.

"Човек трябва да бъде благодарен, че има добри ръководители, които на всеки един етап могат да развиват българското училище. И така ние решихме по специален начин да издадем сертификат за най-загрижения министър на образованието и културата и много е важно, че хиляди директори и учители подкрепят това становище, че е най-загриженият министър на МОН в историята на българското образование".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна