Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер би Милан след зрелищен обрат

Снимка: БТА

Без наказания Лаутаро Мартинес отборът на Интер победи драматично с 4:2 Милан, след като изоставаше с 0:2 през първата част.

"Росонерите" започнаха по-силно дербито на Милано и в деветата минута удар на Хакан Чалханоглу срещна гредата зад Даниеле Падели.

В 24-ата минута символичните домакини отвърнаха след пропуск на Матиас Весино. Пет минути преди почивката Златан Ибрахимович асистира с глава за Анте Ребич, който се разписа във вратата на Интер. В 45-ата минута Ибрахимович с удар отблизо след подаване на Франк Кесие направи резултата 2:0. Шведският голмайстор от босненски произход вкарва за "росонерите" срещу Интер за първи път от сезон 2011-2012.

В 51-ата минута Марсело Брожович с удар от въздуха върна едно попадение в полза на "нерадзурите". Само две минути след това Матиас Весино изравни след асистенция на Алексис Санчес.

В 70-ата минута се стигна до пълен обрат в мача на стадион "Джузепе Меаца". Антонио Кандрева центрира от корнер и Стефан де Фрай с глава реализира във вратата на Джанлуиджи Донарума. Минута преди края на редовното време Николо Варела пропусна да реализира във вратата на Милан. Секунди по-късно удар с глава на Ибрахимович срещна страничната греда.

В добавените минута нападателят Ромелу Лукаку с глава оформи крайното 4:2 при четвъртата последователна победа в дербито на Милано за Интер.

"Нерадзурите" се изкачиха на първо място във временното класиране с 54 точки. Шампионът Ювентус има същия актив, но по-лоша голова разлика в сравнение с гранда от Милано. Милан, който няма победа срещу градския си съперник през последните четири години, е на осмата позиция в Серия А с 32 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени