Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тройка със сирената носи победа на Юта

Снимка: БТА

С тройка на хърватина Боян Богданович със сирената за край на мача Юта Джаз победи като гост Хюстън Рокетс със 114:113.

Богданович вкара едва два коша за целия мач и приключи със скромните за стандартите си 8 точки, но бе човекът, който се нагърби с най-важния изстрел в срещата. Хърватинът получи топката на върха на тройката и реализира, макар да бе пазен от Пи Джей Тъкър и Джеймс Хардън.

Най-резултатен за гостите от Юта бе Джордан Кларксън с 30 точки. Донован Мичъл добави още 24 за успеха, а с 20 завърши Майк Конли. За домакините от Хюстън Джеймс Хардън записа "трипъл-дабъл" от 28 точки, 10 борби и 10 асистенции, а Ръсел Уестбрук вкара още 39 точки. Новото попълнение Робърт Ковингтън приключи мача с 14 точки. 

Турчинът Фуркан Коркмаз вкара 31 точки за победата на Филаделфия 76ърс със 118:111 над Чикаго Булс. Коркмаз премина границата от 30 точки от пейката във втори пореден мач, като вкара 6 тройки от 11 опита и бе точен при всичките си шест стрелби за 2 точки. Джоел Ембийд добави 28 точки, 12 борби, 5 асистенции, 3 откраднати топки и 4 чадъра към статистиката на победителите, а плеймейкърът Бен Симънс завърши с "трипъл-дабъл" от 19 точки, 10 борби и 10 асистенции. За Филаделфия това 24-та победа в 26 мача у дома от началото на сезона, което е и най-добрият статистически показател в лигата. В тима на Чикаго се отличиха Зак Лавийн, който реализира 32 точки, и центърът Люк Корне с 25 точки, но и това не помогна на "биковете" да избегнат петата поредна загуба.

Бостън взе седма поредна победа в Националната баскетболна асоциация след успех със 112:111 при гостуването на Оклахома Сити Тъндър. Кемба Уокър бе с най-голям принос за успеха на "келтите" с 27 точки, в това число и две ключови тройки в самия край на срещата. Джейсън Тейтъм вкара още 27 точки за успеха на Бостън, докато за Оклахома Шай Гилджъс-Алекзандър и Данило Галинари реализираха по 24 точки. С по 22 точки завършиха Крис Пол и Денис Шрьодер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна