Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

Кадър от филма “Най-хубавите години от един живот”

КИНО

От 19.00 ч. в кино “Люмиер” започва филмът “Най-хубавите години от един живот” на режисьора Клод Льолуш. Те са се познавали отдавна: един мъж и една жена, чиято поразителна и неочаквана любовна история бе разказана в онзи велик филм отпреди 53 години, променил разбирането ни за любовта. Днес, някогашният автомобилен състезател изглежда изгубен сред пътеките на паметта си. За да му помогне, синът му издирва жената, с която баща му така и не е изживял любовта си, и която непрестанно е в мислите и сънищата му. Ан се събира с Жан-Луи и тяхната история продължава, откъдето е приключила…

ТЕАТЪР

В театър "Българска армия" гостува Драматичния театър "Стоян Бъчваров" - Варна, с постановката "Само за жени" от Дарио Фо. Режисьор на спектакъла е Костадин Бандутов.

От 19.00 ч в камерната сцена на Театър “Сфумато” ще започне предизвикателството “Актьори срещу поети”. „Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка. Водещ е Лилия Гелева. За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни. Със започването Лилия Гелева влиза в ролята си на конферансие. Въвеждащите й думи, представянето на поетите и актьорите и всичко останало, което изрича, бива изпявано. Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя. Всеки път всичко е различно.

От 19.30 ч. в Сатиричен театър “Алеко Константинов” започва пиесата “Шеги на любовта”. Постановката по текста на А.П. Чехов е на Йосиф Сърчаджиев. Участват актьорите Ана Вълчанова, Кирил Ефремов, Ивайло Калоянчев, Полин Лалова, Красимир Куцупаров, Пламен Великов, Мартин Христов, Екатерина Георгиева, Константин Икономов.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени