Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Медийният човек – журналист и потребител

БНР Новини
Снимка: Rawpixel

Кой е медийният човек – журналистът, който създава медийно съдържание, или онзи, който не само потребява много и начесто медиите, но и осмисля себе си и света, в който живее, през призмата на някакво медийно съдържание? Или пък и двете са верни? На тези въпроси отговаря новата книга на доц. Мария Попова, която носи именно това име – „Медийният човек“.

Мария Попова е журналист, доктор по социология и доцент по „Теория на журналистиката и медиите“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. Научните ѝ интереси са в областта на медийната теория, журналистиката – особено тази, която се определя като „арт“ и тази, която се определя като „чуждестранна“ – и интернет. 

Автор е на три книги. Новата ѝ, четвърта, книга съдържа студии и статии. Те изследват съвременните медии, които вече не са само транслатор на властови послания, а и медиатор между социалните групи и цялостната среда.

В „Мрежата“ доц. Мария Попова разказа какво още има в книгата. Разговорът с нея започва от въпроса: „Кой е медийният човек?“Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от