Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левон Хампарцумян: Да подготвим основата на икономиката на страната – образованието

Снимка: БГНЕС

България ще стане по-добро място за живеене и ще бъде предпочитана, когато има промени в три сфери – здравеопазването, образованието и съдебната система. За позитивното в българската бизнес култура, за грижата за социалната общност, за опазването на околната среда – общността на отговорния бизнес отново се обедини в подкрепа на каузи в две от най-важните сфери на обществения живот – образованието и здравеопазването. Неотдавна се проведе 12-ият Годишен благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Участие във форума взеха столичният кмет Йорданка Фандъкова и Ева Майдел – член на Европейския парламент.

Банкерът Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите, гостува в "Нашият ден":

"Наша задача е да подготвим основата на икономиката на страната – това е образованието. Образованието създава основата за подреждане на всички останали системи." 

"Каузите, които защитаваме, са здравеопазване, и образование. Помощ в борбата срещу рака на гърдата – няколко инициативи с 10 софийски болници. Йорданка Фандъкова е патрон и присъства на нашите събития. Не си представяйте някакви огромни суми. За 11 години говорим за между 350-400 000 лв. Те са отишли много фокусирано. Това не са суми, които биха могли фундаментално да решат проблеми. Това обаче е начин да се опитаме да намерим модел на подкрепа или на по-голяма осведоменост на хората за определени проблеми. Никога не е достатъчно онова, което се прави за образование и здравеопазване." – споделя Левон Хампарцумян.

Ева Майдел - евродепутатЕвродепутатът Ева Майдел, съосновател на сдружение 2030, което има за цел да модернизира българското образование, заяви: 

"Радостна съм да кажа, че съмишлениците на  Образование България 2030 с всяка година се увеличават и сериозен пример за това има именно БФБЛ. Искам да поздравя г-н Хампарцумян и всички участници за това, че инвестират време, усилия, идеи и щедрост към основните проблеми на българското образование и здравеопазване. Мисля, че е време българският бизнес да види какво може да допринесе със своя опит. Защото образованието е национална компетенция."




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна