Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов, „Възраждане“: Нашата държава не е демократична, а тоталитарна

Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“
Снимка: БГНЕС

Нашата държава не е демократична, а тоталитарна. Правителството трябва да подаде оставка и само заради действията му за влизане в чакалнята на еврозоната. Заради тези действия през последните две седмици панически бяха обърнати над 1 млрд. лева в друга валута. Това, което закрепи системата да не рухне, е, че все още сме във валутен борд“. Това коментира пред БНР Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“.

„Аз съм историк, мога да ви кажа, че в момента ситуацията в страната ни е същата, както след 1944 година. Разликата е, че не си казваме „другарю“, а „господине“ и че не се говори за народна демокрация, а се говори за евроатлантически ценности. България е европейска държава преди всичко. На второ място е балканска държава. България е най-старата държава в Европа и като такава, намирайки се на границата на две цивилизации, би трябвало ние да сме тези, които да определят политиката на Европейския съюз в цели сегменти, касаещи отношението към Изтока, към исляма, към малцинствените общности. А ние влизаме в ролята на послушен изпълнител на заповеди, издавани от чужд господар“, каза Костадинов в предаването „12+3“.

По думите му за последните десет години нашата държава официално е намаляла със 700 000 души, като неофициалната статистика е друга, „а това е още една съществена причина да се поиска оставката на правителството“:

„За годините на така наречения „преход“ България е изгубила 1/3 от своето население без война, без загуба на територия, без чумна епидемия“.

Костадин Костадинов подчерта, че навсякъде в България се гори боклук и че, „ако този проблем се реши, ще се реши и проблемът с мръсния въздух“.

Според него не САЩ трябва да решават проблема на страната ни с корупцията:

„Това не е ли наша задача като суверен? Би трябвало ние самите като народ да се борим срещу корупцията, защото тя убива държавността… Унизително е, че една държава си позволява разследване на наша територия“.

Интервюто с Костадин Костадинов можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна