Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Воля" искат изслушване на министър Вълчев по казуса за сексуалното образование

Красимир Вълчев
Снимка: БГНЕС

От партия „Воля“ поискаха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев да бъде изслушан в Народното събрание за случая със сексуалното образование в Перник. Родители се оплакаха пред медиите, че децата им са били подложени на скандални и недопустими ситуации по време на час за сексуално образование.

Депутатът от „Воля“ Елена Пешева поиска Красимир Вълчев да обясни подробно пред народните представители случая в Перник. Образователният министър трябва да каже защо са допуснати съмнителни неправителствени организации да влизат в часовете и да обучават учениците по сексуално образование, както и кой е разрешил това, без да уведоми семействата на децата.

Междувременно от групата "Обединени родители" изпратиха отворено писмо до министъра на образованието и до главния прокурор, в което изразяват категорично несъгласие с провеждането на обучение по ранно сексуално образование в училище.

Според тях такъв тип обучения могат да навредят на детската психика и подобни експерименти нямат място в българското училище. Случилото се в Перник потвърждава притесненията на родителите, че в образователните институции безконтролно се извършва обучение по ранно сексуално образование, се посочва още в писмото.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени