Няма двоен стандарт при храните, закупени в България и в страни от Западна Европа - това сочат резултатите от проучване на Комисията за защита на потребителите и Агенцията по храните.
Изследвани са 6 групи стоки - макаронени и шоколадови изделия, млечни продукти, консерви, зехтин и спиртни напитки от една и съща марка, които са разпространени в по-голямата част от пазара на ЕС. Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов обобщи:
"Сериозно трябва да бъде преосмислено понятието „двоен стандарт". Резултатите показват че такъв не съществува. В два продукта, от общо 11 изследвани, се установяват съществени разлики, но те в никакъв случай не могат да бъдат коментирани като по-лошо качество на продукта, който се продава в България“.
Репортаж на Румяна Василева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.