Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модерна терапия за пациенти с отоци и лимфен застой въвеждат във ВМА

Снимка: ВМА

Военномедицинската академия (ВМА) вече разполага с една от най-модерните и съвременни системи за терапия и рехабилитация на пациентите с отоци и лимфен застой.

Приложението на новата терапия позволява цялостен подход в лечението и дългосрочен ефект.

От това състояние страдат най-вече хората, които водят заседнал начин на живот или практикуват професии, които изискват продължителен престой в седнало или право положение.

Иновативната методика позволява едновременно третиране както на засегнатите крайници, така и на коремната област, което позволява по-ефективно повлияване на състоянието на пациентите, обясни пред Радио София началникът на Първа клиника по физикална и рехабилитационна медицина на ВМА доц. д-р Любина Веселинова.

От заложените програми и възможностите на софтуера за индивидуализиране на всеки един параметър реално бихме могли да изпълняваме всякакви назначения за всеки вид патология за такъв тип терапия.

Още за причините и профилактиката на оточните състояния, за заболяванията, които водят до тях, освен заседналия начин на живот и за приложението на новата терапия - очаквайте в интервю с доц. д-р Любина Веселинова в предаването Часът на здравето, което се излъчва в неделя след 8:00 ч.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна