Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мими Христова ще се бори за злато, Тайбе Юсейн за бронз на европейското в Рим

Мими Христова
Снимка: БГНЕС

Мими Христова се класира за финала при 65-килограмовите на европейското първенство по борба в Рим (Италия). Дебютиращата в категорията българка надигра в полуфиналите Кристина Инче (Румъния) с 5:1 точки и в спора за златото утре ще излезе срещу защитаващата титлата си Елис Манолова (Азербайзджан). Натурализираната българка  се наложи над рускинята Мария Кузнецова (Русия) със 7:3 точки в другия полуфинал.

Шампионката от последните две континентални първенства Тайбе Юсеин беше детронирана на полуфиналите при 62-килограмовите и утре ще се бори за бронза. Световната шампионка в категорията от Будапеща 2018 Юсеин, която се стремеше към участие на четвърти пореден Еврофинал, загуби от рускинята Ина Тражукова с 4:7 точки, след като пропиля аванс от 4:1. Така Тражукова взе реванш за загубата си от българката на финала на Европейското първенство в Каспийск 2018.

В категория до 53 килограма действащата еврошампионка до 23 години Аника Вендле (Германия) загуби на полуфиналите с 1:2 точки от Джесика Блашка (Полша) и не успя да изтегли Сезен Белберова до репешажите за бронза. Българката  отстъпи пред Вендле с 4:11 на четвъртфиналите по-рано днес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна