Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер пред БНР: Не чувствам победата над Гофен като по-специална

Яник Синер
Снимка: Любомир Тодоров

Италианецът Яник Синер победи четвъртия поставен Давид Гофен (7:6, 7:5) на турнира в Ротердам за първия си успех над тенисист от топ 10 на ранглистата. Достигането до четвъртфинал гарантира на участващиятс „уайлд кард“ 18-годишен играч от Сан Кандидо рекордното 68-о място в подреждането на АТР в понеделник.

Синер беше избран за Новак на годината за 2019-а, след като спечели титлата от младежкия мастърс в Милано с победа на финала над Де Минор. Интересно за него е, че до 12-ата си година е бил скиор и е бил шампион на Италия при децата.

„Не чувствам победата над Давид (Гофен) като по-специална. Всичко е нормално, понякога играеш по-добре от друг път“, отговори Яник на въпроса на БНР дали днешния успех е бил по-специален за него.

„Чувствам се страхотно, защото не беше лесно да играя срещу него. Той е много солиден тенисист, така че трябваше да опитвам различни варианти, за да спечеля“, допълни тийнейджърът.

За следващия си съперник Пабло Кареньо Буста каза, че отново го чака труден мач. Синер призна, че не знае почти нищо за испанеца, но ще го разучи тази вечер.

Мачът на италианеца срещу Кареньо Буста е от 14:00 часа (българско време) в петък.

След това е двубоят Феликс Оже-Алиасим (Канада) – Аляж Бедене (Словения).

Не преди 20:30 часа е срещата на Дани Евънс (Великобпитания) срещу победителя от френския сблъсък между шампиона Гаел Монфис и Жил Симон.

В последния четвъртфинал Андрей Рубльов (Русия) се изправя срещу Вашек Поспишил (Канада) или Филип Краинович (Сърбия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна