Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученичка прави благотворителна акция в подкрепа на зависими

"Билетът" за събитието е под формата на пакетирана храна или санитарни материали

Благотворително събитие в полза на къща „Билани“ в село Клисура край София, подпомагаща хора с различни зависимости – това е решила Никол Аврамова, ученичка в 11 клас на 32 училище "Св. Климент Охридски” в София.

Под надслов „Малките неща, заради които обичаме града си” утре следобед тя ще събере съмишленици на фотоизложба с нейни снимки и такива на нейни връстници.

Хората със зависимости често са пренебрегвани, е един от мотивите на Никол, обясни нейният ментор от програмата "ABLE Mentor" Яна Трайкова от фондация "Bfree".

Никол Аврамова се занимава любителски с фотография и ще покаже малки и китни неща из града ни, обясни Яна Трайкова. „Защото сивото ежедневие ни притиска отвсякъде и младежите искат да покажат, че има за какво да харесваме и обичаме града си.“

Ученичката е решила вместо да събира директно пари, да предложи на посетителите „билет“ от пакетирани и консервирани храни и санитарни материали, които ще бъдат от полза на къща "Билани".

„Така че всеки, който иска да дойде на събитието, да види програмата, да види изложбата, е нужно просто да донесе нещо мъничко със себе си, което ще бъде в полза на хората, които живеят в къщата“, съобщи Трайкова. 

Още за благотворителната акция чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени