Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бърнли с четвърти мач без загуба в Англия

Отборът на Бърнли се наложи над домакина Саутхемптън с 2:1 в среща от 26-ия кръг на английската Висша лига по футбол. Възпитаниците на Шон Дайш продължиха добрата си поредица с четвърти мач без поражение, а третата победа в тази серия им позволи да излязат на десетото място с 34 точки. Саутехмптън остана 13-и с 31 точки след втора последователна домакинска загуба.

Гостите поведоха още във втората минута, когато Ашли Уестууд вкара директно от ъглов удар след колеблива изява на вратаря Алекс МакКарти. Дани Ингс изравни в 18-ата минута с 15-ия си гол за сезона, след като преодоля Ник Поуп с изстрел от дъгата пред пеналта. Домакините владеех а повече топката на мокрия от дъжда терен, но положенията и пред двете врати не бяха много.
След час игра Бърнли отново поведе. Резервата Матей Видра получи пас на границата на наказателното поле, освободи си пространство между двама играчи на съперника и стреля силно във вратата на МакКарти. Към края Саутхемптън натисна, но игра с ръка в пеналта на гостите не бе отсъдена като дузпа, въпреки разглеждането на ситуацията с ВАР, а в добавеното време капитанът Пиер-Емил Хьойберг стреля в тялото на Поуп от границата на малкия пеналт.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна