Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зографски е 27-ми на ски полети в Австрия

Призьорите на състезанието по ски полети в Теплиц-Бад Митерндорф
Снимка: БТА

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в състезанието по ски полети в Теплиц-Бад Митерндорф (Австрия) от Световната купа по ски скок. Състезанието бе прекъснато малко преди края заради бурен вятър и така вторите скокове на състезателите, които бяха успели да направят такива, бяха отменени. Съдиите взеха решение за крайни резултати да бъдат признати тези след първите скокове.

Зографски направи три поредни скока от над 200 метра - един в квалификациите и два в самото състезание, но тъй като само първият състезателен бе признат, той получи за него 191,9 точки. Лидерът след първия скок и представител на домакините от Австрия - Щефан Крафт, взе крайния успех с 232,6 точки със скок от 230 метра. За Крафт, който е двукратен световен шампион и има общо 18 победи за Световната купа, това бе първи успех в кариерата на австрийска земя.

Най-дългият полет бе на японеца Рьою Кобаяши, който преодоля 242,5 метра - само на 1,5 метра от рекорда на шанцата, но това му бе достатъчно единствено за втора позиция с 231,9 точки. Трети завърши словенецът Тими Зайц с 230,1 точки. Полякът Камил Стох, словенецът Домен Превц и германецът Карл Гайгер допълниха челната шестица.

В класирането за Световната купа води Крафт с 1273 точки, пред Гайгер с 1135 и Кобаяши с 1045 точки. Зографски е на 39-о място с 39 точки. За Малката световна купа по ски полети първи отново е Крафт със 160 точки, следван от Зайц със 140 и поляка Пьотр Жила със 129. Владимир Зографски е на 32-ро място с 4 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна