Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер загуби в генералната репетиция за Лудогорец

Чиро Имобиле се бори с вратаря на Интер.
Снимка: БТА

Лацио направи впечатляващ обрат срещу Интер (Милано) и го победи с 2:1 в 24-ия кръг на Серия А. Само три дни преди гостуването в Разград в турнира Лига Европа, воденият от Антонио Конте отбор слезе и на 3-о място в класирането с 54 точки. Лацио пък събра 56 и се доближи на точка от Юве.

Интер откри резултата в 44-ата минута чрез Ашли Йънг, но пет минути след началото на второто полувреме Чиро Имобиле с 26-ия си гол в първенството изравни. Имобиле се разписа от дузпа, отсъдена заради нарушение на Стивън де Фрай. Това е 14-а дузпа за Лацио през този сезон, което е тотален рекорд от 2006-а година насам. Сергей Милинкович-Савич обърна развоя на срещата с второто попадение за домакините в 69-ата минута.

На силно наводнения терен и двата отбора не се щадиха и започнаха на високо темпо. Домакините създадоха напрежение още в 8-ата минута, когато с изстрел от средна дистанция Джони разтресе напречната греда. Десет минути по-късно дойде и ответната опасност от Интер, като Лукаку стреля отблизо, но Стракоша с тяло спаси.

В 44-ата минута при поредната контраатака на Интер Антонио Кандрева стреля извън наказателното поле, Стракоша отрази шута, но топката попадна в Ашли Йънг, който с удар от въздуха откри резултата. В 50-ата минута шансът се усмихна на домакините, след като при меле и неразбория Де Фрай повали отзад Чиро Имобиле. Голмайсторът на домакините и първенството не сбърка и изравни- 1:1 от 11-те метра.

В 69-ата минута Лацио излезе напред в резултата чрез Сергей Милинкович-Савич. След изпълнение на ъглов удар Адам Марушич стреля, Брозович беше застанал на голлинията и изчисти. При добавката Милинкович-Савич успя обаче да я насочи в долния ъгъл за 2:1. Малко по-късно попадение на Интер беше отменено заради засада на Лаутаро Мартинес. Преди това пък гостите имаха претенции за дузпа, които съдията Джанлука Роки не уважи.

Имобиле можеше да сложи точка на спора, но вратарят Падели успя да спаси удара му очи в очи.

Състав на Интер: Даниеле Падели, Ашли Йънг, Диего Годин (86- Алексис Санчес), Стивън де Фрай, Милан Шкриняр, Антонио Кандрева (76- Виктор Моузес), Матиас Весино, Марсело Брозович (77- Кристиан Ериксен), Николо Варела, Лаутаро Мартинес, Ромелу Лукаку.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!